Kodulood

2019- valuveljest grill, aia õlitamine, söögilaua uuenduskuur, rehealuse koristamine, vana sauna uuendamine I pool

Mitu aastat võtsin hoogu, et ajahambast räsitud köögilaud korda teha ja lõpuks 2019.aasta juulis sai see töö ette võetud. Kõigepealt tuli laud osadeks võtta ja seejärel kõik jupid vanast lakist puhtaks lihvida. Seejuures tuli olla väga ettevaatlik, et spooni ei kahjustaks. Kõige paremini aitasid kraapimisel klaasitükid ja tasapisi sai tulemus ilus. Olgu öeldud, et sellise töö jaoks on vaja karukannatust. Lõpuks lakkisin laua valgeks ja jäin rahule.

Veel 2019.aasta tegemisi pildigaleriina: Uus grill vanast valuveljest, aia õlitamine, õuelaua uuenduskuur, rehe aluse koristamine (kuivkäimla välja lõhkumine)

Sauna renoveerimine I pool (lammutamine, põranda valamine)

Sauna korrastamist oma mõtetes alustasime juba siis kui majja elama asusime. Senini oli oma kodusaun unistustes ja jutuajamistes. 2018.aasta suvel hakkasime tasapisi lammutamisega peale, kuid siis jäi asi jälle pooleli.

2019.aasta suvepuhkusel võtsime lammutustööd korralikult käsile. Nii nagu majaski, tuli saun seest täiesti puhtaks teha- laed, seinad, põrandad välja lammutada. Meeldiv ja puhas see töö polnud.

Vanas saunas ei olnud sisse veetud veetorusid ning pesemine käis kaussides. Oli ainult kuumaveepada ja külmaveetünn. Kohe alguses olime kindlad, et jätamegi sedasi. Tahaks vana sauna ehedust natuke säilitada ning pesemisvõimalus on meil majas sees niikuinii olemas. Selleks, et loputusvesi ära jookseks, tegime ise väikese “imbpeenra”. Selleks kasutasime vana ümmargust plekktoru, põllukive, ehitusajast jäänud torujuppe ja tükki katuseplekki. Natuke kaevamist ja mõne tunniga saime tehtud.

Uus põrand sai valatud 26.oktoober 2020 ja meid aitas selles töös minu tädipoeg. Tsementi kulus üle tonni. Põrandapindala kokku ca 8 ruutmeetrit. Algse arvestuse kohaselt oleks pidanud tonnist piisama, aga ikkagi jäi natuke puudu. Õnneks jõuti ehituspoes enne sulgemist ära käia ja põrand lõpuni valada.

Seejärel tuli taas mõnekuune paus, sest 29.oktoobril viisime perekonnaseisubüroosse sisse abiellumisavaldused. 2019.aastal käisime kokku kolmes pulmas ja kolmas oligi meie enda oma. 🙂

31.detsember 2020 (minu ja Peremehe 15-ndal koosolemise aastapäeval) otsustasime lõpuks “jah” öelda ning uue aasta võtsime vastu kõige lähedasemate seltsis. Meie väikesteks pulmadeks meisterdasin ise kohakaardid ja pulmaküünla. Võimalik, et koostan sellest kunagi eraldi kirjutise koos piltidega…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.